tiistai 22. toukokuuta 2018

Sosiaalinen media työyhteisössä / minulle tutut some-kanavat

Seuraavat postaukset liittyvät suorittamaani kesäkurssiin "Sosiaalinen media työyhteisössä"


MINULLE TUTUIN SOSIAALISEN MEDIAN SOVELLUS

Siitä taitaa kesällä tulla 6 vuotta, kun liityin Instagramiin. Valokuvaus ja luova kuvallinen ilmaisu on aina kiinnostanut, joten oli mielenkiintoista ladata sovellus, missä hei on VAAN kuvia! Käyttö oli alkuun melko kankeaa ja nykypäivänä naurattaa hashtagien käyttö: #tänään #olin #uimassa. Heh. Kuitenkin melko yksinkertainen appi tuli nopeasti tutuksi. 

Facebookia vuosikaudet käyttäneenä, tykkäsin heti alusta saakka Instagramin ideasta. Ei sen enempää turhia löpönhöpötyksiä, vaan raakaa kuvamateriaalia. Instagram kasvoi ja kehittyi nopeasti ja uusia ominaisuuksia tippui kun sieniä sateella. Silti se piti pintansa ja löytyy edelleen puhelimeni käytetyimpien appien joukosta.

Mikä siinä sitten kiehtoo? No ne kuvat. Mitenkään sen enempää itsekehua harrastamatta, koen, että valokuvaussilmää löytyy. Tykkään kuvata paljon kaikkea ja on mielestäni mukavaa saada jakaa niitä kuvia kaikelle kansalle. Lisäksi Instagram on antanut hyvän mahdollisuuden seurata ja löytää uusia valokuvaajia ja heidän työnsä jälkeä. 

Valokuvauksen lisäksi olen harrastanut vuosikaudet ratsastusta. Selväähän on se, ettei kaikki elämäni ihmiset ole niitä hevosihmisiä. Tämän vuoksi Instagram pelasti taas: Loin hevosharrastukselleni täysin oman tilin, jonka vuoksi pystyin kohdentamaan hevosjutut hevosihmisille ja ei tarvinnut myöskään hukuttaa omaa henkilökohtaista tiliä hevoskuviin. Pähkinänkuoressa Instagram on edelleen suosikkiappini sen monipuolisuuden vuoksi.Kuvahaun tulos haulle instagram logo
MINULLE TUNTEMATON SOSIAALISEN MEDIAN SOVELLUS

Tähän osioon ei ollut vaikeaa löytää sovellusta. Minulle ehkä näistä suosituista sovelluksista tuntemattomin on Twitter. En oikein koskaan päässyt sen ydinajatukseen kiinni ja tästä syystä en appia ole koskaan ladannut. Nykypäivänä Twitterissä käydään monipuolisia keskusteluita ihan valtiovallan tasolla saakka, joten melkeimpä yleissivistyksen takia pitäisi varmaan harkita Twitteriin liittymistä. 

Twitter ja sen mahdollisuudet. Itse olen kokenut kyseisen sovelluksen lähinnä keskustelukanavaksi. Tiukkoja kannanottoja ja tulisia väittelyitä asiasta kun asiasta. Saat seurata itseäsi miellyttäviä persoonia ja vaikka sitten osallistua keskusteluun. Sen mahdollisuudet ovat rajattomat. Suustaan näppärät henkilöt käyttävät sovellusta varmasti päivittäin.

Mikäli kynä pysyy kädessä ja mielikuvitus (tai yleinen sivistys) laukkaa hetkestä huolimatta, on Twitter oikea paikka. Kyllähän sinne voi niitä pullantuoksuisia leipomispäivityksiäkin laittaa, mutta eiköhän Facebook ole niitä varten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti